Slik konverterer du et videobånd til digital CD (6 trinn)

Mange av oss har gamle videobånd som ligger rundt med opptak fra familiebegivenheter, som bryllup, bursdagsfest og høyskoleutdanning. Dessverre er imidlertid videospillere på vei ut til fordel for DVD-spillere og mediesentre. Det er fordeler med å overføre dine kjære videominner til CDer. Du kan enkelt hoppe mellom scener eller kapitler, og CDer er mye mer holdbare enn videobånd.

Trinn 1

Sett videobåndet inn i videokameraet. Hvis du konverterer hele båndet, må du sørge for at det spoles tilbake til begynnelsen av båndet. Hvis du bare overfører en bestemt scene, kan du kalle båndet til den scenen.

Steg 2

Koble konverteringskabelen til videokameraet ved hjelp av firewire. Koble den andre enden til CD-opptakeren. Denne metoden vil gi deg en kopi av videobåndet i sanntid. Dette er den anbefalte måten å konvertere videoer til CD.

Trinn 3

Sett inn en tom CD i DVD-opptakeren.

Trinn 4

Trykk på "Spill" -knappen på videokameraet. Be opptaksenheten din om å begynne å spille inn videooverføringen. Dette gjøres vanligvis i sanntid, selv om noen DVD-opptakere har en harddisk installert, slik at du kan spille inn videoen og overføre den på et senere tidspunkt.

Trinn 5

La båndet spille gjennom scenene du vil konvertere til CD.

Brenn en kopi av CDen. Bruk redigeringsprogramvare hvis du vil redigere opptakene. Siden du først har brent CDen, vil du ikke kunne redigere den. Du vil imidlertid kunne lage en kopi av CDen og redigere den nye versjonen i prosessen.