Hvordan diagnostisere og feilsøke Sony Bravia uten lyd

Sony tilbyr en serie avanserte TV-er under navnet Bravia. Problemer med Sony Bravia-TV kan omfatte problemer med lyd, alt fra fullstendig mangel på forvrengt eller uakseptabel lydkvalitet og utilstrekkelig volum. Disse problemene kan diagnostiseres og korrigeres ved å følge noen få feilsøkingstrinn.

Se på ledningen til Bravia, da den er relatert til andre komponenter i underholdningssystemet. Spor ledninger fra Bravia og sørg for at alle tilkoblinger til innganger, utganger og høyttalere er sikre. Fjern pluggene fra kontaktene, og sett dem i igjen. Hvis den er koblet til en hjemmekinoforsterker og høyttalere, må du kontrollere at alle tilkoblinger mellom Bravia og hjemmekinoanlegget er fullstendige og at forsterkerboksen er slått på.

Sjekk eventuelle kilder som leverer signaler til Bravia. For eksempel, hvis signalet vanligvis kommer fra en kabelboks, må du sørge for at kabelboksen er på og at ledningene er intakte. Spor ledningene enda lenger - sørg for at kabelen også er koblet til kabelboksen. Kontroller at inn- og utgangsinnstillingene på de forskjellige utstyrsdelene er riktig innstilt. For eksempel må Bravia settes til riktig inngang for kabelboksen hvis du bruker kabel som kilde. Fjernkontrollen har en “Input” -knapp; bytt den til du hører lyd.

Hvis du får et bilde, men lite eller ingen lyd, kan du prøve å øke volumet på fjernkontrollen. Volumknappen er merket med et pluss og et minus og sitter til venstre for kanalknappen. Trykk på dempeknappen et par ganger. Forsikre deg om at ordet "Mute" ikke vises på skjermen.

Reduser lyden på Bravia og øk den på hjemmekinoanlegget for å redusere forvrengning. Ikke kjør alle kilder (kabelboks, Bravia og hjemmekino) på fullt volum. Still kilden og Bravia-volumet rundt 75%, og gjør deretter endelige justeringer av hjemmekinoanlegget for å kontrollere lydkvaliteten.

Bytt ut batteriene på Sony Bravia-fjernkontrollen hvis ingenting skjer når du trykker på volum- og dempeknappene.