Slik legger du til en Google Kalender på en Facebook-gruppeside

Å få alle dine Facebook-gruppemedlemmer på ett sted samtidig kan ta mye koordinering. Hvis du bruker Google Kalender til å organisere timeplanen din, har du kanskje tenkt på å bruke den sammen med Facebook-gruppen din. Mens Facebook-grupper ikke støtter en liten Google Kalender rett på siden, kan du legge inn en hyperkobling til en offentlig Google Kalender, samt eksportere hendelser fra Facebook-gruppen din til selve kalenderen.

Logg på Google Kalender, utvid menyen "Mine kalendere" i venstre sidefelt og klikk "Legg til". Gi den nye kalenderen et navn som tilsvarer det til Facebook-gruppen din - for eksempel "Facebook-kalender". Merk av i boksen "Gjør denne kalenderen offentlig" og klikk "Opprett kalender".

Klikk på den lille trekanten ved siden av Facebook-kalenderen i "Mine kalendere" -menyen. Velg "Kalenderinnstillinger." Rull ned siden Kalenderinnstillinger til du ser delen "Kalenderadresse". Klikk på "HTML" -knappen. En popup-dialogboks vises; kopier hele URL-en i dialogboksen.

Logg deg på Facebook-kontoen din og gå til gruppesiden din. Klikk på "Link" -fanen under gruppetittelen. Lim inn URL-en fra trinn 2 i tekstfeltet og klikk på "Legg ved". Skriv inn en kort beskrivelse i boksen "Si noe om denne lenken", og klikk deretter "Del". En lenke til den offentlige Google-kalenderen din blir lagt ut på Facebook-gruppesiden din; ved å klikke på lenken åpnes kalenderen i en ny nettleserfane.

Klikk på et kommende arrangement på Facebook-gruppesiden din. Klikk på "Eksporter" -lenken nederst på arrangementssiden. En popup-dialogboks vises. Velg "Send e-post til (Google-kontoen din) @ gmail.com." Klikk "OK".

Åpne Facebook-e-postmeldingen i Gmail, og klikk på koblingen "Legg til i kalender". Google Kalenderen din åpnes i en egen nettleserfane.

Velg Facebook-kalenderen fra rullegardinmenyen "Kalender" i den nye hendelsesbeskrivelsen. Klikk på "Lagre". Facebook-arrangementet ditt er nå lagt til i den offentlige Google-kalenderen din.