Hvordan fikse posterisering i Photoshop

Posterisering, også kalt "fargebånding", oppstår når et fotografi mister detaljer i et område med en fargevalg, noe som resulterer i en serie fargede bånd i stedet for en jevn, kontinuerlig gradient. Fargebånd kan være forårsaket av overkomprimering, undereksponering eller konvertering av et fotografi til et mye lavere fargerom (som refererer til antall farger som kan gjengis i bildet). Posterisering kan med vilje brukes til kunstnerisk effekt - vanligvis i plakater, derav navnet "posterisering" - men er ofte uønsket på fotografier. Adobe Photoshop inneholder verktøy som kan hjelpe deg med å maskere, fjerne og korrigere posterisering.

Åpne bildet du vil fikse posterisering i Photoshop ved å klikke på "File" -menyen og velge "Open". Finn bildefilen i oppdagelsesvinduet, marker den og klikk "OK".

Velg "Tryllestav" -verktøyet og klikk i et område av fotografiet som lider av posterisering. Hvis verktøyet ikke automatisk velger hele området for posterisering, holder du nede Skift-tasten og klikker på et annet fargebånd for å legge til et ekstra område i valget ditt. Fortsett å gjøre dette til hele det posteriserte området er valgt.

Gå til "Image" -menyen og velg "Adjustment" og deretter "Hue / Saturate". Flytt glidebryteren "Metning" til venstre for å avmette (fjerne noe av fargen fra) bildet og for å gjøre fargebåndeffekten mindre uttalt. Mengden av metning du trenger å bruke, vil avhenge av graden av posterisering og bildet du bruker. Manipuler glidebryteren til du er fornøyd med resultatet, og klikk "OK".

Åpne "Filter" -menyen og velg deretter "Noise" og "Add Noise." Velg "Gaussian" -forholdsboksen og sørg for at "Monochromatic" -boksen er merket av. Sett "Beløp" -verdien til et lite beløp, for eksempel 2,0 prosent, og klikk "OK". Støyen vil bidra til å skjule og skjule fargebåndene.

Gå til "Filter" -menyen og velg "Blur" og "Gaussian Blur." Dette vil flekke fargebåndene sammen for å fikse posteriseringen. Mengden uskarphet du må legge til, avhenger av bildet, så fortsett å manipulere glidebryterne til resultatene er tilfredsstillende. Hold avkrysningsruten "Forhåndsvisning" slik at du kan se på endringene i sanntid på bildet ditt.

Tips

Hold bildet ditt i et stort fargerom til du er ferdig med å redigere det. Et bildes "fargerom" refererer til antall farger som er tilgjengelige for bruk i bildet. For eksempel vil et bilde i 8-biters fargerom ha 256 tilgjengelige farger, mens et bilde i 24-biters fargerom (eller "Truecolor") vil ha over 16 millioner tilgjengelige farger. Redigering av fotografier i lave fargerom kan føre til fargebånd fordi det større utvalg av farger må tvinges til et mindre fargevalg.

Advarsler

Å bruke for mange manipulasjoner på et fotografi kan føre til fargebånd. Vær sparsom i endringene for å unngå problemer med posteriseringen.