Hvordan lage en kopi av en DVD som kan spilles av på en DVD-spiller

Elementer du trenger

  • Datamaskin med DVD-brenningsmuligheter

  • Tomme DVDer

Ved å brenne en duplikatkopi av en DVD kan du lage en sikkerhetskopi av en eksisterende DVD du allerede har. Dette sikrer at du ikke trenger å kjøpe en annen kopi hvis den originale DVDen går i stykker eller blir skadet. I noen tilfeller kan det også være lurt å ta sikkerhetskopi av dyrebare og uerstattelige minner, som en DVD med opptak fra barnets bursdagsfest eller første skritt.

Kjøp et pålitelig merke med tomme DVD-er, for eksempel Sony eller TDK. Ikke alle tomme DVD-er kan spilles av på alle DVD-spillere.

Dekrypter DVDen. For å lagre filmfilen fra DVDen til datamaskinen din, må du dekryptere eller "rippe" den fra platen. Last ned eller kjøp et DVD-dekrypteringsprogram; det er mange gratis alternativer tilgjengelig for nedlasting på nettet. Et DVD-dekrypteringsprogram av veldig god kvalitet kan lastes ned gratis fra dvdvideosoft.com, som også tilbyr et gratis DVD-brenningsprogram.

Last ned eller kjøp et DVD-brenningsprogram. De fleste datamaskiner som leveres med en intern DVD-brenner, har et DVD-brennende program. Imidlertid, hvis datamaskinen ikke (eller du ikke liker den den følger med), er det mange gratis DVD-brenningsprogrammer tilgjengelig for nedlasting på nettet. Dvdvideosoft.com, nero.com og easydvdburning.com tilbyr gode DVD-brenningsprogrammer.

Åpne DVD-kopieringsprogramvaren og velg den dekrypterte DVD-filen du vil legge på platen. Velg tilgjengelige alternativer, for eksempel å lage en tittelmeny eller om du vil at DVD-en skal begynne å spille med en gang fra DVD-spilleren. Trykk på Burn DVD-knappen. Det kan ta opptil en time å brenne prosessen.

Bekreft at DVDen ble kopiert ved å prøve å spille den av i DVD-spilleren. Det er alltid noen blanke DVDer som rett og slett ikke fungerer som de skal. Hvis den kopierte DVDen ikke spilles av, gjentar du trinnene med en annen tom DVD.

Advarsler

Noen DVDer er beskyttet av opphavsrett, og det er ulovlig å lage en kopi. Forsikre deg om at du har lov til å lage en kopi av DVDen din før du brenner en ny plate.