Hvordan lage en befolkningspyramide online

En befolkningspyramide er en graf som viser alders-kjønnstrukturen til et gitt område. Seeren kan også se befolkningsvekst, fødsels- og dødsrate, samt forventet levealder. Mens mange mennesker lager befolkningspyramider ved hjelp av Microsoft Excel, kommer dette med en læringskurve som kan vise seg frustrerende for de som ønsker å lage en grunnleggende graf. Online befolkningspyramidegeneratorer tar noe av arbeidet ut av denne oppgaven.

Organiser dataene dine, om nødvendig. Angi aldersgrupper. Hvis du lager befolkningspyramiden for en klasse, angir du aldersgruppene dine i henhold til lærerens instruksjoner. Bruk ellers det du synes er passende basert på dataene. Mange befolkningspyramider begynner med null og angir aldersgrupper i intervaller på fire. Legg merke til hvor mange menn og hvor mange kvinner som faller inn i hver aldersgruppe.

Bruk et nettsted for å lage en befolkningspyramide. Statisticum.org tilbyr et gratis online populasjonspyramideverktøy (se Ressurser).

Gi befolkningspyramiden din en tittel og undertekst. Tilordne en stavfarge for menn og en annen for kvinner. Skriv inn området, året dataene ble samlet inn, og kilden til dataene.

Skriv inn dataene. Angi aldersgruppene fra yngste til eldste i venstre kolonne. Angi antall menn og kvinner som faller inn i hver aldersgruppe i kolonnene til høyre.

Skriv inn navn og e-postadresse. Klikk på "Ferdig" for å generere befolkningspyramiden din.