Hvordan frigjøre et Sprint Esn-nummer

Å slippe ESN på en Sprint-mobiltelefon betyr ganske enkelt at du tømmer mobiltelefonen for aktivering av en annen bruker. Dette kan være fordi du selger den eller gir den til en annen Sprint-bruker. ESN står for "Electronic Serien Number" og ble tildelt av produsenten av telefonen. Normalt er det et 11-sifret nummer som ofte begynner med bokstavene "DEC" og ligger under telefonens batteri. Utgivelse av ESN kan kreve lite eller ingen arbeid i det hele tatt forutsatt at visse kriterier er oppfylt.

Bestem om telefonen din er tilknyttet en bolig- eller kommersiell konto. Hvis det er en boligkonto, vil ESN være klar forutsatt at to vilkår er oppfylt: Kontoen må ikke ha noen utestående økonomiske forpliktelser, og telefonen må ikke ha blitt rapportert tapt eller stjålet. Hvis du har oppfylt disse kriteriene, trenger du normalt ikke gjøre noe annet.

Kontakt Sprint-forbindelsen hos det aktuelle firmaet for ESN-utgivelse hvis telefonen din er tilknyttet en kommersiell konto for flere telefoner. Dette kan også gjelde hvis telefonen er i arbeidsgivers navn. Personen som har ansvaret for å håndtere Sprint kan ha papirer å sende for å sikre riktig frigjøring av mobiltelefonens ESN. I følge Sprint-brukerfora har det vært sjeldne tilfeller der opptrapping til en veileder i Sprint har fått utgivelse på et tidligere tilknyttet bedrifts-ESN.

Fjern eventuelle ubetalte saldoer. Hvis kontoen din har forfalte saldoer eller ubetalte forsinkelsesgebyrer, gebyrer for tidlig avslutning eller avbestillingsgebyr, må du kontakte Sprint kundeservice for å oppfylle disse utestående forpliktelsene. Du vil ikke kunne få utgivelse av ESN før dette er gjort. Få bekreftelse fra kundeservice om at mobiltelefonens ESN er tømt etter at betalingen er lagt ut.

Oppdater mobiltelefonens status med Sprint. Hvis mobiltelefonen din tidligere var tapt eller stjålet, og du hadde rapportert den som sådan, vil ESN forbli blokkert. En samtale til Sprint kundeservice med riktig kontoverifisering og passordet ditt vil tillate deg å få ESN av den "stjålne listen" og tillate frigjøring. Telefonen vil da bli ryddet og tilgjengelig for å bli solgt til eller aktivert av en annen bruker.

Kontakt forrige Sprint-mobiltelefoneier hvis du kjøpte en mobiltelefon med en blokkert ESN. Hvis du har kjøpt telefonen din fra en tredjepartskilde som ikke er anerkjent, kan det hende du har lykken. Hvis telefonen er rapportert tapt eller stjålet av en person eller et firma, eller har en balanse, vil ESN forbli blokkert for alltid. Sprint-brukerforaene er lastet med disse historiene, så det anbefales diskresjon når du handler med kjøp av en brukt telefon.

Tips

ESN-er er nå erstattet med MEID-nummer ettersom de har gått tom for 11-sifrede ESN-nummer. De samme overordnede reglene bør imidlertid gjelde.

Med bedriftskontoer er det i noen tilfeller ikke behov for handling. I andre må et skjema fylles ut. Dette er absolutt verdt å sjekke med Sprint-forbindelsen hos firmaet ditt, slik at du ikke risikerer at telefonen feilaktig blir rapportert som tapt eller stjålet og at ESN blir sperret nedover veien.

Advarsler

Beskytt kontoen din mot tyveri. Hvis du selger eller gir telefonen til en annen Sprint-bruker (og Sprint-telefonnummeret ditt fremdeles er aktivt), må du sørge for at du har deaktivert telefonen. Du kan gjøre dette ved å ringe Sprint kundeservice. Ellers kan du deaktivere telefonen ved å aktivere en ny telefon på samme telefonnummer gjennom Sprint kundeservice eller via deres online aktiveringssystem. Når den er deaktivert, er telefonen din trygg å selge eller gi bort.