Hvordan lodde en SMD LED

Den lille størrelsen på komponenten SMD (Surface Mount Device) og det begrensede arbeidsområdet til PCB (Printed Circuit Board) er de utfordrende delene av SMD-lodding. Den beste tilnærmingen er å skaffe riktig utstyr og planlegge prosessen før du faktisk begynner. Arbeid med en LED (Light Emitting Diode) er ikke annerledes enn å jobbe med andre SMD-komponenter, bortsett fra at LED-en er retningsbestemt. Korrekt installasjon av LED avhenger av lodding av den riktige enden av komponenten til riktig pute (festepunkt) på PCB.

Forberedelse

Trinn 1

Sjekk dokumentasjonen for loddejernet og sørg for at temperaturfunksjonen gjelder den type loddetinn du skal bruke. For eksempel er smeltepunktet til Sn99 blyfri lodding 440 grader Fahrenheit, men SMD-komponenten og PCB-puten må også varmes opp til den temperaturen. På grunn av varmeoverføring og spredning, vil jernet trenge å levere mye mer enn 440 grader Fahrenheit.

Steg 2

Plasser riktig størrelse spiss i strykejernet, i henhold til størrelsen på PCB-arbeidsområdet og elektrodene. En smal, flat spiss er ideell for SMD-lodding, men en mindre spiss betyr også at mindre varme vil bli levert til loddeskjøten. Omvendt kan et større tips overføre mer varme, men det kan være tungvint og kan skade LED, de omkringliggende komponentene og PCB.

Trinn 3

Få riktig lodde. Match loddetypen med loddetinn på kretskortet (hvis det er forbehandlet med loddetinn). Blyfritt lodde inneholder ofte sølv (Ag) eller tinn (Sn) og har en høyere smeltetemperatur enn 40 prosent bly (Pb) loddetinn. En tynnere diameter, flukskjernelodde er også ideell for SMD-komponenter.

Trinn 4

Identifiser katoden til LED-en ved å henvise til LED-databladet. Det skal være en linje eller annen merking trykt i den ene enden av LED-en som betegner katoden. Akkurat som standarddioder, må lysdioder orienteres i en bestemt retning for å fungere skikkelig. Du kan trenge et forstørrelsesglass for å hjelpe deg med å se markeringene.

Kontroller at du vil lodde katodeenden på LED-lampen på riktig pute på PCB. Gjennomgå skjematisk eller PCB-oppsett for katodeinformasjon. Noen PCB kan til og med ha markeringer for komponenter, og du vil se katodelinjen.

Lodding

Trinn 1

Rengjør putene på kretskortet der lysdioden skal loddes. Etter å ha satt på vernebriller, kan du berøre det oppvarmede loddejernet til dem, smelte loddet, eller du kan skrape dem forsiktig med en hobbykniv. Hvis PCB har blanke kobberputer, kan det hende du må bruke en liten mengde lodde på dem.

Steg 2

Plukk opp LED-lampen med pinsett og plasser katodeenden på riktig pute på PCB. Sentrer hver ende av LED-en på hver pute. En liten del av hver pute skal fremdeles vises.

Trinn 3

Rengjør jernspissen og påfør forsiktig en liten mengde lodd. Mens du holder LED-en med pinsetten, plasserer du jernspissen samtidig på enden av LED-en og på puten. Loddet skal smelte og strømme mellom LED og pute. Fjern jernspissen langsomt fra skjøten. Fortsett å holde lysdioden med pinsetten i noen sekunder til. Fjern pinsetten; LED-lampen skal forbli på PCB.

Trinn 4

Plasser jernspissen i den andre enden av LED-en, og pass på at den berører LED-lampen og puten samtidig. Skyv en lengde loddetråd under spissen av strykejernet, ved krysset mellom LED og pute. Du bør se loddet strømme og danne skjøten. Fjern jern og loddetråd sakte.

Trinn 5

Påfør loddetinn på den andre siden av LED-lampen. Den første loddeskjøten var bare for å holde komponenten på plass og er kanskje ikke helt solid.

Hvordan lodde en SMD LED

Inspiser loddingen din. Forsikre deg om at hver side av LED-lampen er koblet godt til hver pute uten hull. En ideell loddeskjøt vil se ut som en 45 graders skråning fra puten til LED-overkanten, med en innadgående kurve.