Hvordan låse opp en mobil med koder

Alle mobiltelefoner som kommer fra mobiltjenesteleverandører er "låst" med mindre annet er annonsert. Uttrykket "låst" betyr at telefonene er programmert til å bare fungere med et bestemt mobiltjenesteselskap. Hvis brukeren prøver å sette inn et SIM-kort fra et annet firma, vises en feilmelding og telefonen vil ikke ringe eller motta anrop. De fleste standardtelefoner, avanserte smarttelefoner som iPhone er ikke inkludert, bruker en enkel prosess for å legge inn en bestemt kode for å låse opp mobilen. Denne koden kan fås fra tjenesteleverandøren eller gjennom et selskap som spesialiserer seg på mobilkoder.

Trinn 1

Ring mobiloperatøren din og be om "nettverkskontrollnøkkelkode" eller låse opp koden. Hvis du forklarer leverandøren at du ønsker å bruke telefonen din på ferie i et annet land, kan selskapet gi deg koden. Siden denne koden også kan brukes til å bytte leverandør, er de ikke forpliktet til å gi den til deg.

Steg 2

Velg et online selskap som spesialiserer seg på opplåsningskoder for mobiltelefoner (se Ressurser). De fleste av disse selskapene tilbyr pengene tilbake-garanti på kodene sine. Både koder og metoder blir ansett som trygge. Hvis du skriver inn feil kode for mange ganger, kan det imidlertid gjøre telefonen ubrukelig.

Trinn 3

Søk etter telefonmodellen din i databasen. Ikke alle telefoner og nettverk støttes på hvert nettsted, men de fleste store merker og nettverk er tilgjengelige.

Trinn 4

Angi telefonens IMEI-nummer og annen nødvendig informasjon for å se om en opplåsningskode er tilgjengelig for telefonen din. IMEI er plassert på et klistremerke bak batteriet eller ved å skrive * # 06 # på telefonen.

Trinn 5

Fullfør bestillingen og vent på at koden skal leveres via e-post.

Vent til koden ankommer via e-post, og følg instruksjonene for å legge inn opplåsningskoden i telefonen. Generelt sett kreves det at brukerne bare setter inn et SIM-kort fra et annet mobilnettverk og skriver inn den medfølgende koden for å låse opp telefonen.