Java vs. Adobe

Hyppige databrukere vil være kjent med navnene "Java" og "Adobe", men de fleste forstår ikke hva de er eller hvilket formål de tjener. Java er et programmeringsspråk og Adobe er et markedsledende selskap.

Hva er Java?

Java er et dataprogrammeringsspråk som gir teknologien til å kjøre utallige nettsteder og spill. Java-språket ble utviklet av Sun Microsystems. Java lar programmerere skrive programvare som kjører på nesten hvilken som helst annen plattform. Uten Java ville mange websider og spill ikke åpnet eller kjørt ordentlig.

Hva er Adobe?

Adobe er selskapet som oppfant PDF- eller bærbar dokumentfil. En PDF kan sendes via e-post eller lastes ned fra nettet uten å miste kvalitet. Adobe oppretter også programvare som Illustrator og Photoshop som lar brukerne lage og manipulere bilder.

Kommunikasjonsverktøy

Det universelle programmeringsspråket Java er et viktig verktøy for programmerere av webprogramvare. Tilsvarende har Adobe produsert standardprogrammet som brukes for visning og bilder. Adobe-programvare og Java har gjort nettlesing til en enklere oppgave for brukere ved å lage programvare og programmer som snakker til hverandre på et lett forståelig språk.