Lydighetsspill for barn

Lydighet er en viktig leksjon som bør læres så tidlig som mulig. Ulydighet kan føre til at barn blir skadet, hvis de ikke lytter til noen som ber dem være forsiktige eller stoppe det de gjør i nærvær av fare. Ved å lære om lydighet, vil barna se verdien av å lytte til foreldrene og lærerne.

Rødt lys, Grønt lys

Lag en startlinje, en mållinje og en spillbane som er ca. 25 meter lang som går fra start til slutt. Instruktøren skal stå i mål med ett grønt og et rødt papir. Still barna opp jevnt på startstreken. Instruktøren vil da ringe ut en kommando om "grønt lys" eller "rødt lys." Hvis kommandoen er grønn, bør spillerne gå mot målstreken. Hvis kommandoen er rød, må de stoppe. Instruktøren fortsetter å veksle mellom de to fargekommandoer. Barn som ikke følger kommandoen diskvalifiseres. De første som kommer i mål er vinnere.

Simon sier

Simon Says er et klassisk lydighetsspill der spilleren som adlyder hver kommando vinner. Alle spillerne skal stå for spillet i starten. En person gir en kommando som "Simon sier løft din høyre hånd." Spillerne skal bare adlyde kommandoene som Simon sier for. Hvis det gis en kommando som "legg hånden din ned", er spillerne som følger denne kommandoen ute av spillet fordi Simon ikke sa å gjøre det. Kommandoer blir gitt til bare en spiller er igjen.

Mor kan jeg?

Mor kan jeg, også kjent som kaptein Mai, lærer lydighet ved å kreve at barna ber om tillatelse før de tar handling. Alle barna skal stilles opp på rad. Instruktøren eller "moren" kaller på ett barn om gangen og ber dem gå fremover eller bakover. Før barnet kan gjøre det, må han svare "Mor kan jeg" og vente til tillatelse er gitt før han tar et skritt. Hvis barnet glemmer å spørre, er han eller hun ute av spillet. Den siste som er igjen har vunnet lydighetsspillet. Dette spillet er også bra for å lære oppførsel.

Stillhet

Silence er en variant av det originale Montessori Silence-spillet. Ro barna ned og la dem sitte i en stol. Det kan hjelpe å spille litt myk musikk mens de befinner seg. Gi dem alle et stykke papir og et redskap. Be dem om å være helt stille og vende fremover og deretter flytte til baksiden av rommet. Læreren bør av og til lage en lyd med gjenstander som en bjelle, en ballong, et gummistrikk og mer. Barna skal skrive ned på papiret hva det er de hører. Hvis de snakker, blir de diskvalifisert. Barna igjen som har gjettet flest lyder vinner riktig.