Regler for å spille marmor

Reglene for kuler varierer mye fra region til region, og det er ikke uvanlig at spill og regler blir laget på stedet. Det er imidlertid generelle regler for det grunnleggende spillet Ringer, som er det mest klassiske og populære spillet i kuler. RInger spilles også i mange turneringer, inkludert den årlige National Marbles Tournament, der barn fra hele USA konkurrerer om premier og stipend.

Marmorene

To til seks spillere konkurrerer i spillet Ringer, som bruker 13 marmor av standardstørrelse og en skytemarmor per spiller. Standard marmor kalles mibs, laget av glass og måler fem åttendedeler av en tomme. Den større skytemarmoren måler fra en halv til en fjerdedel av en tomme og kan være laget av hvilket som helst materiale unntatt stål eller andre metaller.

Keepere og Weepers

Før spillet begynner, bestemmer spillerne hvor mange kuler de skal bruke i spillet, og om de spiller "for rettferdig" eller "for holder." Når du spiller for messe, returneres alle kuler til eieren etter kampen. Når du spiller for holder, får vinneren beholde kulene han eller hun har vunnet.

Spiller Surface

En sirkel er tegnet på en jevn, flat overflate og måler 3 til 10 fot i diameter. Tommelfingerregelen er at jo større sirkel, jo bedre er spillerne fordi en bredere sirkel gir et mer utfordrende spill. En rett linje blir deretter tegnet ved siden av sirkelen slik at sirkelen bare berører midten av linjen. Til slutt, en annen linje, akkurat som den første, er tegnet på motsatt side av sirkelen.

Lagging

For å bestemme hvilken spiller som skyter først, kneler hver spiller bak en av linjene og skyter eller kaster en standard marmor mot den andre linjen. Dette kalles lagging. Spilleren som marmor lander nærmest linjen, går først. Spilleren hvis marmor ruller nest nærmest linjen, går andre og så videre.

Sett opp

Tretten standard kuler, kalt "mål" på Ringer, er plassert i midten av sirkelen, ofte 3 inches fra hverandre og i form av et pluss tegn. De kan også ordnes i form av en X, i en sirkel eller spredt tilfeldig. Målet med Ringer er at spillerne skal skyve skytespillet deres i ringen og slå målene ut. Skytemarmoren skal ikke forlate ringen.

Spiller og poeng

Til å begynne med kneler den første spilleren fra et hvilket som helst sted utenfor sirkelen og "knoker ned", noe som betyr at minst en knoke berører bakken mens spilleren holder skytemarmoren i den ene hånden og bruker tommelen til å skyve den inn i ringen. Hvis de banker ett eller flere mål fra ringen, skyter de igjen og fortsetter å gjøre det til de savner. Når turen er over, forlater de skytteren sin i ringen, og neste spiller begynner sin tur. Ett poeng blir scoret for hver marmor som bankes utenfor ringen. Spilleren med flest poeng vinner.