Ulempene med media på ungdommen

Noen eksperter sier at TV, bruk av datamaskiner og videospill kan ha en positiv innvirkning på barn. Små barn kan lære alfabetet gjennom pedagogiske TV-programmer. Eldre barn kan øve matteferdigheter på datamaskinen og bruke Internett til å undersøke lekser. Videospill kan forbedre koordineringen. Imidlertid, ifølge andre eksperter, er realitetene at barn ikke bare ser på pedagogisk TV, men i stedet får for mange voldelige og andre negative meldinger fra TV og videospill. De bruker ikke datamaskinen primært til utdannelse. Generelt oppveier ulempene medieeksponering for barn langt fordelene.

Spedbarn og småbarn

Ulempene med medier på ungdommen

To tredjedeler av babyer og småbarn ser omtrent to timer med TV eller video hver dag, ifølge en studie fra Kaiser Family Foundation fra 2008. American Academy of Pediatrics anbefaler at babyer og småbarn i alderen to og yngre ikke ser noen TV eller videoer, fordi det holder dem i å utforske, stille spørsmål, lære og samhandle med mennesker, som alle hjelper med å utvikle hjernen deres i en alder der utvikling oppstår hurtig.

Barn og før tenåringer

Ulempene med media på ungdommen

Mens American Academy of Pediatrics anbefaler at barn i alle aldre eldre enn to ser ikke mer enn en til to timer med elektroniske medier, fant Kaiser-studien at flertallet av barna ser på omtrent fire timer med TV og bruker en til to timer til å leke videospill eller på datamaskinen, ikke gjør lekser, men chatter med venner eller ser på morsomme emner. I følge en undersøkelse fra 2004 utført av InterMedia Survey Institute for UNICEF, har mangelen på kvalitetsprogrammering og barnas natur å tro og assimilere det de ser gitt elektroniske medier en unaturlig innflytelse på barns tro på bekostning av slike mer positive påvirkninger som familie , skole og religion. Barn utvikler forvrengt syn på virkeligheten, negative selvbilder og vekt på glamour og kjendis i stedet for service og fellesskap.

Tenåringer

Påvirke medieungdom, Medier og barn, Ulemper medieungdom

En av de mest ødeleggende effektene film, TV og populære magasiner har på tenåringer når det gjelder kroppsbildet. Ifølge National Institute on Media and the Family, i en alder av 13, sier 53 prosent av jentene at de er misfornøyde med kroppen sin. Etter 17 år føler 78 prosent det.

Ifølge American Psychological Association har vold i TV, filmer og videospill flere effekter på tenåringer. Det kan gjøre dem mer redde, mer aggressive og mindre følsomme for andres følelser. Generelt, som UNICEF-studien rapporterer, får media tenåringer til å verdsette trivielle og selvsentrerte idealer som skjønnhet, fremme negative stereotyper og oppmuntre tenåringer til å følge det de ser i stedet for å tenke selv.

Andre ulemper

Et stort område med bekymring når barn er for tungt involvert i elektroniske medier, er det de ikke gjør i stedet, ifølge American Academy of Pediatrics. Når de ser på TV, spiller videospill eller på datamaskinen, leser de ikke bøker, gjør ikke skolearbeid eller studerer, samhandler med familien, får trening, trener en sport, liker en hobby eller lærer en ny ferdighet. Som et resultat har barn som bruker for mye tid på TV, videospill og datamaskiner en tendens til å ha dårligere leseevner, å være overvektige, å ha mindre interesse for andre aktiviteter og, ifølge UNICEF-studien, har mindre tilfredsstillende forhold til sine familier.