Hva betyr polling i faksing?

Faksavstemning innebærer kommunikasjon mellom to faksmaskiner for å be om og sende dokumenter. Det er et ofte brukt forretningsverktøy.

Funksjon

Også kjent som "faks på forespørsel", lar faksavstemming en faksmaskin ringe en annen faksmaskin for å be om lagrede dokumenter. Disse dokumentene kan be om etter behov eller planlegges på forhånd for å bli hentet med jevne mellomrom.

Prosess

Dokumenter skannes og lagres på en faksmaskin i en nummerert eller kodet sekvens som gjør det mulig for en annen faksmaskin å hente et av dokumentene ved å ringe og be om dokumentet med nummer eller kode. Begge faksmaskinene må være på for at fakspollering skal fungere. Dokumenter kan også hentes via telefonforespørsel i tilfelle fakstjenester på forespørsel, slik at bedrifter kan sende tidsplaner, arkiverte dokumenter og annen nyttig informasjon.

fordeler

Polling kan brukes til å sende dokumenter i arbeidstiden når faksmaskinen er lavere og ringeprisen kan være billigere. Funksjonen er nyttig for sending av store dokumenter som normalt kan binde en kontorfaks i lengre perioder, og for dokumenter som ofte er planlagt sendt med jevne mellomrom, for eksempel daglige salgsrapporter. Faksavstemningstransaksjoner er også sikre fordi avsendermaskinen kan skille hvilken forespørselsmaskin som er autorisert til å motta informasjon. Dette er i motsetning til e-post, som ofte er tilgjengelig for publikum.