Hva er forskjellen i gull HDMI-kabler vs. Vanlige HDMI-kabler?

HD-multimediagrensesnitt eller HDMI-kabler brukes til å koble HD-elektronikk som en Blu-ray-spiller og en Sony PS3 til HD-TV-en din. HDMI er i stand til å støtte standard, forbedrede og høyoppløselige signaler samt flerkanalslyd på en enkelt kabel. Disse kablene kommer vanligvis med enten gull- eller sølvbelagte kontakter.

Gull HDMI-kabler

Gull HDMI-kabler kommer med gullbelagte kontakter, og sies å gi bedre kvalitet i bilde og lyd. Imidlertid er bare kontaktene gullbelagt. Ledningen i selve kabelen er kobber. Gull HDMI-kontakter kan tilby en høyere gauge ledning inne i selve kabelen, noe som er ideell for høyere prosessorhastigheter (240 MHz). Gull HDMI-kabler er også motstandsdyktige over for flekker, noe som gir et renere og penere utseende.

Sliver HDMI-kabler

Sølv HDMI-kabler inneholder enten ekte sølv eller en slags sølvlodding som plater kontakten. Disse kablene på innsiden fungerer akkurat som de gull, og gir samme type ytelse. Denne kabeltypen er ideell for prosesseringshastigheter på 60MHz. til 120 MHz. Sølv- eller "vanlige" HDMI-kabler er vanligvis betydelig billigere enn de gullkablene.

Kunnskap er makt

Forhandlere strekker seg langt for å reklamere for gullbelagte HDMI-kabler. Sannheten er imidlertid at det ikke er noen forskjell i de to typer kabler. Med mindre du kjører en HDMI-kabel som er over 25 fot lang, vil det ikke være noen forskjell i kvaliteten på HD-bildet og lyden din. Forgylte HDMI-kabler er mer av en luksus, og er ikke nødvendig for å nyte HDTV.