Hvorfor kjører videoer sakte på datamaskinen min?

Videoer som ikke kjører riktig i videoprogramvare eller nettleser, kan være forårsaket av maskinvare- eller programvareproblemer. Et underordnet skjermkort, RAM eller datamaskinprosessor og noen ganger til og med utdaterte videospillere og gamle programvaredrivere kan forårsake problemer som videoen som spilles ut av synkronisering med lyden.

Skjermkort

Skjermkortet er en enhet koblet til datamaskinens hovedkort som brukes til å håndtere prosessering og gjengivelse av bilde til datamaskinens skjerm. Svært gamle skjermkort kan ikke være i stand til å spille av visse videoer som HD-videoer, da de krever bruk av kraftigere skjermkort. Oppdatering av skjermkortdriverprogramvaren kan være nok til å spille av videoer ordentlig på datamaskinen.

RAM

RAM (random access memory) er ansvarlig for å lagre midlertidige data som trengs når du bruker datamaskinen. Hvis du har lite RAM - 516 MB og lavere - vil datamaskinen din ha vanskelig for å spille av videoer ordentlig, siden det bare er liten lagringsplass for å utnytte de nødvendige dataene.

Prosessor

Dataprosessoren mater instruksjoner for å bestille, utføre og behandle data. Den lagrer selve nødvendige data i hurtigbufferen for rask gjenfinning. Det fungerer med RAM og andre lagringsenheter for å utføre forskjellige oppgaver som trengs for et dataprogram. Selv om prosessorer av til og med nye, avanserte datamaskiner som selges i markedet fra 2010, er relativt raskere nå, gir en gammel prosessor, spesielt en enkeltkjerneprosessor, lavere ytelse når du spiller av videoer. Det er mange dual core eller quad core prosessorer som allerede er tilgjengelige i markedet i dag. Disse prosessorene kreves i datamaskiner som brukes til redigering av videoer. En 2 GHz prosessor er god nok til å spille av HD-videoer.