Fungerer Microsoft Excel på en Apple-datamaskin?

Apple-datamaskiner tilbyr flere måter å jobbe med Excel på Mac. Apples egen regnearkprogramvare, Numbers, åpner og lagrer filer i Excel-format, men du kan også kjøre fullversjoner av Excel på en av to måter. Den første er Office for Mac-programvare, og den andre er en Mac-funksjon som heter Boot Camp.

Office for Mac

Microsoft lager en versjon av Office-pakken spesielt designet for å kjøre på Apple-datamaskiner. Oppdateringer av denne programvaren kommer vanligvis ut minst et år etter Windows-versjonene, men de er kompatible med Office for Windows-programvaren og støtter de fleste funksjoner som finnes i kompatible Windows-PC-versjoner av programvaren. Du kan kjøpe Office for Mac via Apples nettsted eller en Apple-butikk, og når den er installert, kan du opprette, lese og redigere Excel-dokumenter og dele dem med andre Mac-maskiner som kjører Office for Mac-programvare og Windows-PCer som kjører Excel.

Førstegangs tjeneste

Noen Mac-maskiner inkluderer et verktøy, kalt Boot Camp, som lager en egen harddiskpartisjon der du kan installere Windows. Du kan installere en standardversjon av et hvilket som helst kompatibelt Windows-operativsystem (oftest Windows 7, Vista eller Windows XP) på din Mac i Boot Camp, og deretter installere Windows-versjonen av Excel. Boot Camp fungerer bare på Mac-maskiner som bruker en Intel-prosesseringsbrikke og kjører Mac OS 10.5 eller nyere operativsystem. Når du bruker Boot Camp, installerer du standard Windows-versjonen av Excel, fordi den kjører på et Windows-operativsystem. Du må kjøpe dine egne Windows- og Excel-installasjonsplater; de følger ikke med Mac.

Andre metoder

Virtuelle maskiner er en annen metode for å jobbe med Excel-arbeidsbøker på Apple-datamaskiner, men å sette opp en virtuell maskin krever en viss teknisk dyktighet, og funksjonene er ikke alltid fullt kompatible. Å bruke Apples Numbers-programvare kan fungere bra for grunnleggende Excel-filer, men avansert formatering og noen andre funksjoner er kanskje ikke krysskompatible mellom Excel og Numbers, så du kan miste litt data når du overfører fra ett program til et annet, spesielt med komplekse regneark. Open Office er et annet levedyktig programvarealternativ hvis du har relativt enkle regneark. Denne gratis programvaren fungerer på Mac og regnearkmodulen, kalt Calc, kan åpne og lagre Excel-filer.

Hensyn

Hvis du oppretter eller deler svært komplekse regneark og trenger avansert formatering og høy pålitelighet, er Boot Camp det beste alternativet. Det lar Excel kjøre i sitt opprinnelige Windows-miljø, så ingen konverteringer er nødvendige. Hvis du bare bruker Excel til lett bokføring, personlige budsjetter, karakterbøker og andre dokumenter som ikke krever mer enn grunnleggende beregninger, vil Office for Mac ta opp mindre av harddiskplassen enn Boot Camp og tilbyr en rask, sømløs måte å jobbe med Excel og gå tilbake til de andre Mac-programmene dine.