Funksjoner av DSL Lines

Selv om oppringte Internett-tilkoblinger fortsatt eksisterer, ser de fleste Internett-brukere som har et valg, etter en bredbåndsforbindelse til nettet. Bredbånd gir nedlastingshastigheter som er høye nok til å se streamingvideoer, laste ned musikk og programvare raskt, og bruke mindre tid på å vente på medietunge nettsteder. Det største valget de fleste nye bredbåndsforbrukere tar er mellom kabel, trådløs, satellitt og DSL (Digital Subscriber Line). Å forstå hvordan DSL fungerer, og hva dets unike funksjoner er, kan gjøre valget enklere.

Kabling

DSL-signaler er digitale signaler som går på de samme telefonlinjene som gir din hjemmetelefontjeneste. Kvaliteten på ledningene dine kan påvirke signalkvaliteten. Viktigere er din avstand fra "sentralkontoret", telefonsentralen nærmest deg, som inneholder lokale telefonkretser, brytere og kofferter. Avstanden din fra den boksen påvirker i stor grad hastigheten og avgjør også om du i det hele tatt kan få DSL-tjenester.

Linjedeling

Selv om DSL-signaler beveger seg på telefonlinjene, hindrer ikke DSL ledningene deg muligheten til å bruke telefonen. DSL-signalene er i frekvenser over lydspekteret.

Båndbredde og hastighet

DSL-tilkoblinger er dedikerte linjer som går fra hjemmet ditt til en telefonbryter. Dette gir DSL mer jevn båndbredde enn kabel, siden kabelforbindelser deles. Selv om kabelhastigheten ofte er høyere, vil mange kabelbrukere på nettet samtidig redusere datahastighetene.

Koste

Kostnadene for DSL-linjer er vanligvis sammenlignbare med kabelbredbånd eller satellitt, og er billigere enn trådløse.

Forsørger

De største leverandørene av DSL-tjenester er telefonselskaper, men DSL tilbys også av noen mindre internettfirmaer.

Filtre

Hvis du har DSL-tjeneste, må det plasseres små DSL-filtre mellom hver telefon i hjemmet ditt og kontakten der telefonen kobles til telefonlinjen. Disse filtrene sørger for at det ikke blir noen interferens mellom telefonene og DSL-signalet. Filtrene som trengs for antall telefonforbindelser i hjemmet ditt, leveres vanligvis sammen med modemet. Du kan kjøpe ekstra filtre der telefonforsyninger selges.

Maskinvare

DSL-modemer er bokstørrelsesbokser med en telefonlinje inn, og en Ethernet-kabel ut til datamaskinen eller nettverkshubben. Noen DSL-modemer har også innebygd trådløs funksjon, slik at du kan koble til Internett via trådløse datamaskiner og smarttelefoner i hjemmet ditt. Mange DSL-leverandører vil tilby DSL-modemet gratis når en servicekontrakt signeres. Andre leier dem.