Hvordan gjøre dobbel avstand i Indesign Cs2

Adobe InDesign er et ledende program for sideoppsett som brukes til å lage alt fra bøker til pamfletter og magasiner. InDesign tilbyr flere verktøy og menyer som hjelper deg med å finjustere alle aspekter av et dokument, fra margene til bokstavavstand. Linjeavstand i InDesign blir referert til som "ledende", et begrep som er avledet fra dagene da striper med bly ble plassert mellom tekstlinjer for å gi plass.

Trinn 1

Bestem størrelsen på teksten din. Uansett hvilken størrelse du velger, vil InDesign automatisk opprette en standard ledende størrelse som er 120 prosent, eller "enkelt mellomrom" av skriftstørrelsen. Hvis du for eksempel velger 10 pt, vil ledelsen være 12 pt. I settesetttermer skrives dette som 10/12, eller "ti over tolv."

Steg 2

Figur din nye ledende størrelse. For dobbelt avstand, dobl du det ledende beløpet. I 10/12 eksemplet vil den nye ledelsen være dobbelt så stor eller 24. Hvis det beløpet ser ut for mye plass, dobler du skriftstørrelsen i stedet, som vil være 10 x 2 eller 20.

Endre det ledende beløpet i InDesign ved å klikke "Vindu" og deretter "Kontroll" øverst på arbeidsområdet eller i tegnpanelet. Det ledende ikonet ser ut som en bokstavbrøk: en A er over en annen A med en linje i mellom.