Hvordan eliminere statisk avgift fra LP-plater (7 trinn)

Vinyl-LP-plater (langspilling) ble nappet ut av markedet i løpet av 1980-tallet med økende popularitet for CD-er og senere elektroniske medier. De nyter en gjenoppblomstring i dag, på grunn av deres uten tvil overlegne lydkvalitet og nostalgi utløst av albumkunst og linernotater. Dessverre kan den kvaliteten kompromitteres av støv og knitrende støv som akkumuleres fra statisk ladning. Riktig pleie- og håndteringsteknikk er nøkkelen til å eliminere dette problemet, og vil sørge for at favorittgamlene får det lange livet de fortjener.

Metode en

Trinn 1

Plasser plata på platespilleren.

Steg 2

Trykk på tommelen og pekefingeren til metallspindelen i midten av platespilleren, og hold den i flere sekunder for å tømme all statisk opphopning i kroppen din i stedet for posten.

Trinn 3

Rengjør platen med en kommersielt tilgjengelig eller hjemmelaget plateopprensingsløsning med en antistatisk børste eller lofri klut (for eksempel en rengjøringsklut for briller) før og etter avspilling.

Bytt ut de indre ermene som kom i originalalbumet med antistatiske platehylser. Disse er ofte laget av rispapir eller materialer som tetter imot rispapir, for eksempel polyetylen med høy tetthet (HDPE), og er tilgjengelig for kjøp i platebutikker eller online til en nominell pris.

Metode to

Trinn 1

Kjøp et antistatisk verktøy, ofte kalt en pistol eller pistol. Disse enhetene er allment tilgjengelige for kjøp i elektronikk- eller lydbutikker og på nettet, koster vanligvis rundt $ 100 nye og har lang levetid.

Steg 2

Rett den antistatiske pistolen mot platen før og etter å ha spilt den, og trykk på avtrekkeren, hold i flere sekunder. Dette vil nøytralisere den eksisterende statiske ladningen gjennom en ioniseringsprosess.

Plasser posten i en antistatisk indre hylse før du skyver den inn i det ytre plateomslaget, og håndter den bare i kantene.