Hvordan forklare PowerPoint

Microsoft PowerPoint lar brukerne kombinere tekst, grafikk og multimedia til et lysbildefremvisning. Mens du kan bruke programmet til å lage websider, lære figurer til barnehager eller hjelpe ungdomsskoleelever med å utforske musikk, er hovedbruken som et presentasjonsverktøy. PowerPoint's lysbildefremvisning erstatter teknologi som et tavle eller en overheadprojektor for å hjelpe noen med å holde en presentasjon eller lede en diskusjon. Fordi hver presentasjon er forskjellig, er den beste måten å forklare PowerPoint på å la elevene utvikle en tale for å holde klassen.

Trinn 1

Forklar PowerPoint ved å diskutere hva som gir en god presentasjon. Vanligvis formidler en presentasjon informasjon om et emne taleren vil at andre skal vite om. Be elevene dine komme med et tema og et hovedperspektiv om emnet de skal presenteres for andre. Be elevene liste opp hoveddelene av presentasjonen i rekkefølge og tenke på noen ideer om hvordan de kan illustrere presentasjonen ved hjelp av grafikk, bilder, lyd eller diagrammer.

Steg 2

Be elevene lage en enkel PowerPoint-presentasjon basert på deres innledende emnediskusjon. Begynn med det grunnleggende om hvordan du lager et lysbilde, legger til tekst og grafikk. Forklar forskjellen mellom visningene i PowerPoint. Det er den normale visningen der du legger til grafikk og tekst, lysbildevisningen eller lysbildefremvisningen som brukes til en presentasjon, lysbildesortereren for å hjelpe til med å organisere talen og notatene for å ta høyttalernotater.

Trinn 3

Be elevene eksperimentere med lysbildefremvisningen. Demonstrer hvordan du legger til animasjoner og lyder i presentasjonen. Gi dem tid til å øve på disse funksjonene for å gi presentasjonen interesse. Forklar de forskjellige måtene å kjøre et lysbildefremvisning på, for eksempel å bruke en mus, en fjernkontroll eller ved å få showet til å kjøre selv.

Trinn 4

Vis noen PowerPoint-eksempler, helst i fagområdet ditt. Inkluder gode og dårlige PowerPoint-eksempler. Du kan finne mange eksempler på nettet på steder som Powerful PowerPoint for Educators "Eksempler fra ekte mennesker", Amy Johns "PowerPoint-spill" eller på Meryl.net "70+ PowerPoint and Presentations Resources" (se Resources).

Trinn 5

Del elevene i grupper for å diskutere hva som gjør en presentasjon god eller dårlig. Det er enkelt for nybegynnere å la seg rive med animasjoner, grafikk og store mengder tekst i PowerPoint. Gi en liste med retningslinjer for å hjelpe studentene med å utvikle lysbildefremvisning.

Gi studentene tid til å omarbeide sin første presentasjon. Forklar hvordan de kan bruke PowerPoint-funksjoner som høyttalernotater, utdelinger og konturer for å hjelpe dem med å organisere materialet. Når de er ferdige med presentasjonene, kan du be dem presentere til klassen.