Hvordan tjene penger med 3D-modellering

Mange bransjer bruker 3D-modellering som en del av prosessen, og stadig mer sofistikerte modelleringsmodeller kommer innenfor budsjettet til enkeltpersoner som er interessert i å komme inn på dette feltet. For eksempel, hvis du har $ 1000 å investere i karrieren din, kan du kjøpe en 3D-skriver for å lage profesjonelle modeller hjemme. Å styre tiden din og utvide markedet er nøklene til å tjene penger i 3D-modellering.

Velge programvare

Den første avgjørelsen er hvilken modelleringsplattform du skal bruke. Programvare som lar deg tegne modellene dine i virtuelt rom er relativt rimelig, men det kan ta tid å lære å bruke den. De største selskapene innen dette feltet er Autodesk og Dassault. Hvis du også trenger at modellene dine gjøres til virkelige prototyper, er en 3D-skriver nøkkelen. Plastskrivere faller i pris, men materialkostnadene kan legge seg raskt opp.

Velg din markedsplass

Hvis 3D-modellene dine er innenlandske og håndverksbaserte, kan du opprette en markedsplass for deg selv på nettsteder som eBay, Pinterest og Etsy. Legg ut nye design ofte. Du kan også vise frem talentene dine på spesialistnettsteder som er spesielt konfigurert for 3D-innhold. Noen av de største er TurboSquid, The3DStudio og DAZ 3D. Studer vilkårene og betingelsene for disse nettstedene, da de tar et kutt av hvert salg du foretar.

Industriarbeid

Hvordan tjene penger med 3D-modellering

Hvis ekspertisen din er spesifikt kommersiell eller industriell, kan du tjene mer penger på sikt ved å bryte direkte inn i den bestemte bransjen du retter deg mot. Videospill er en av de største brukerne av 3D-modellering, og det er også en ganske desentralisert bransje som er åpen for outsourcingarbeid og alltid sulten etter kompetente frilansere. Bransjespesifikk programvare er viktig for denne typen arbeid. Arkitektur er en annen stor forbruker av 3D-modeller; Hvis du har opplæring i bygningsdesign, kan du legge til 3-D-modellering i ditt CV hjelpe deg med å finne jobber. Eller du kan spesialisere deg i film eller interiørdesign.

Vær lydhør

Modellering er en tilpasset virksomhet. Folk vil ha designene dine fordi de er særegne. Men de vil også at de skal være funksjonelle - for å oppfylle deres spesifikke behov. Så lytt til kundene dine og vær forberedt på å oppdatere og endre designene dine slik at de passer dem.

Beskytt din immaterielle eiendom

Når du når en avtale om å vise eller selge et av designene dine, må du sjekke kontrakten nøye for å se hvordan den beskytter din immaterielle eiendom. Det må skje hvis ideen din blir stjålet. Vær tydelig på hvilke rettigheter du signerer bort når du avslutter avtalen. Bestem om du vil signere noen form for eksklusivitetsavtale med en bestemt klient. En slik avtale kan forbedre sjansene for vanlig arbeid fra en kilde, men hindrer deg i å utvide markedet til nye områder.