Hvordan rengjøre et CCTV-kameraobjektiv

Hjemmets eller virksomhetens sikkerhetssystem er en investering: du legger penger i systemet for å holde eiendelene dine trygge. Hvis du har installert lukkede fjernsynskameraer (CCTV) rundt hjemmet eller virksomheten, vet du at de er verdiløse hvis linsen er flekkete eller skitten. En flekkete eller skitten linse forvrenger bildekvaliteten og gjør identifikasjon av inntrengere nesten umulig. Vær forsiktig når du rengjør CCTV-objektivet for å unngå å skade det spesielle belegget som forhindrer lysrefleksjon.

Trinn 1

Bruk en boks med trykkluft og luft inn i linsen for å fjerne løst smuss eller rusk. Hvis CCTV-kameraet ditt beveger seg eksternt for å dekke et område, må du slå av strømmen til kameraet slik at det ikke beveger seg på deg. Du kan spraye linsen mens kameraet er montert.

Steg 2

Tørk linsen forsiktig med en mikrofiberklut som er tilgjengelig på et optikerkontor eller i øyebruk. Disse klutene er glatte og vil ikke fjerne det spesielle belegget på CCTV-objektivet.

Trinn 3

Påfør en liten klatt CCTV-rengjøringsmiddel på mikrofiberduken og tørk forsiktig av CCTV-objektivet. Ta kontakt med din lokale sikkerhetsforhandler for renere alternativer. Et alternativ er C-Clear, et rengjøringsmiddel som fyller ut mindre riper, forhindrer så vel tåke som statisk. Når du velger et CCTV-rengjøringsmiddel, må du spørre om løsningen vil fjerne spesielle belegg eller ikke.

Pust på linsen som et alternativ til å bruke CCTV-rengjøringsmiddel og tørk den forsiktig av med mikrofiberkluten. Fuktigheten skal være nok til å fjerne flekker og smuss.