Hvordan reparere en DVD-opptaker

Det kan være veldig praktisk å koble en DVD-opptaker til TV-apparatet eller hjemmeunderholdningssenteret, men når denne opptakeren slutter å virke, er det viktig å få problemet løst raskt. En rekke ting kan forårsake problemer med DVD-opptakere, så den beste strategien er å jobbe gjennom hver av de mulige årsakene en om gangen. Ved å jobbe gjennom de mulige årsakene på en systematisk måte, vil du bedre kunne bestemme kilden til problemet.

Trinn 1

Finn bypasshullet på opptakeren hvis utløserknappen ikke fungerer. Bypasshullet vil vanligvis være nær utløserknappen, men det kan hende du trenger en lommelykt for å finne den. Sett en binders i bypasshullet til skuffen løper ut.

Steg 2

Se på bunnen av DVD-en for riper eller smuss. Hvis DVD-en må rengjøres, spray en liten mengde vann på den og tørk den av med en myk, ren klut, start ved hullet og arbeid utover. Sett inn en annen DVD og test for å se om DVD-en kan leses.

Trinn 3

Sett DVD-en med linserenser inn i opptakeren, og la rengjøringsprosessen fullføres. Prøv deretter å lese og / eller skrive en DVD igjen. Det kan ta flere rengjøringer å gjenopprette laseren i DVD-opptakeren til den fungerer.

Trinn 4

Koble DVD-opptakeren og koble den fra TV-en. La opptakeren sitte i noen minutter, slå den på igjen og koble den til igjen. Å gjøre en hard tilbakestilling av enheten kan ofte løse problemer.

Forsikre deg om at skuffen på DVD-opptakeren glir jevnt. Hvis skuffen ikke fungerer som den skal, vil ikke laseren kunne stille opp med DVD-en for lesing eller skriving. Se når skuffen glir inn og ut og sørg for at den glir jevnt. Hvis skuffen ser ut til å forskyve seg til den ene siden, må du kontrollere om det er hindringer som kan føre til at skuffen skjevner.