Hvilke målekabler brukes i datamaskiner?

Datamaskinens interne maskinvare fungerer og kommuniserer med alle slags elektriske ledninger. Fra strømkabler til datatilførselsledninger, spredes ledninger inne i maskinen mellom hele maskinvaren. Det meste av den interne maskinvaren leveres ferdig kablet, så den må bare plugges inn når den er installert. Imidlertid kan det hende at du vil lappe en flosset ledning i stedet for å bytte ut en hel enhet. I dette tilfellet kan det være veldig nyttig å kjenne til ledningsmåleren.

Grunnleggende ledningsnett

Perifere strømforsyningskabler for harddisker, diskettstasjoner og CD- eller DVD-stasjoner pleier å bruke 18 gauge-ledninger. Strømledningen kan omfatte opptil seks forskjellige ledninger i flere farger, men størrelsen er den samme. Alle ledningene mates ut av datamaskinens strømforsyningsenhet og går til koblingsplugger. Pluggene settes deretter inn i gitt periferiutstyr for å mate strøm til den.

Data Feed-kabler

Datamaterkabler i standard datamaskiner bruker det som kalles IDE / ATA-kabler. Disse båndlignende kablene består av 40 forskjellige små ledninger koblet sammen med samme isolasjonsmateriale. Hver av ledningene har en tendens til å være ganske liten og tynn siden de måler 30 gauge. Dataene trenger ikke stor kobbertråd for å reise, men med så mye data å flytte, trengs 40 små ledninger.

Nettverkskryss

Den vanlige ledningsstørrelsen for nettverkskryss i og utenfor en datamaskin har en tendens til å være Cat 5-ledning. I noen tilfeller brukes ledninger fra Cat 5e og Cat 6 i stedet. Denne typen ledninger er unik for dataoverføring av mye større størrelse over lange avstander, i motsetning til de korte, enkle hoppene som er nødvendige inne i en datamaskinkasse.

USB-ledninger

Universal Serial Bus, også kjent som USB, har ledninger utvidet seg som en vanlig ekstern datamaskinkabel mellom periferiutstyr. Denne typen ledninger inneholder faktisk fire eller flere ledninger inni. To av ledningene er for strømoverføring og har en tendens til å være enten 28 eller 20 gauge ledninger. To ledninger til som er vridd sammen har en tendens til å være 28 gauge og gi den faktiske datarøret. Endelig er en vaskelinje pakket inn i blandingen, som også måler 28 gauge.